Reacția lui Nicușor Dan la raportul ANI. Cum se apără primarul Capitalei de acuzațiile de conflict de interese și abuz în serviciu

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan incruntat
Nicușor Dan respinge acuzațiile ANI. Foto: Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă reacție la comunicatul Agenției Naționale de Integritate, care îl acuză de conflict de interese administrativ și abuz în serviciu. Nicușor Dan a anunțat că va contesta în instanță raportul ANI.

„Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) „Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”, a comunicat primarul Nicușor Dan într-un mesaj pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Agenția Națională de Integritate a depus o sesizare la Parchetul General împotriva primarului Capitalei, Nicușor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu, pentru că Primăria Capitalei ar fi plătit o amendă în contul lui și pentru că ar fi aprobat în calitate de primar suplimentarea bugetului unei direcții pe care tot el o conducea.

De asemenea, ANI îl acuză pe Nicușor Dan și de conflict de interese administrativ.

Nicușor Dan, amendat de Inspectoratul de Stat în Construcţii

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat la sfârșitul anului trecut că a fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcţii cu 7.000 de lei pentru neemiterea certificatului de urbanism în vederea construirii unui bloc de 5 etaje pe spaţiul verde, în cartierul Primăverii.

Este vorba despre Planul Urbanistic Zonal Primăverii 1, în legătură cu care Nicuşor Dan a sesizat DNA, ISC şi prefectul, la începutul lunii noiembrie 2022.

„Am aflat răspunsul la întrebarea pe care o puneam în 2 noiembrie: Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a amendat Primarul General al Capitalei cu 7.000 de lei pentru neemiterea certificatului de urbanism pentru construirea unui bloc de 5 etaje pe spaţiu verde în cartierul Primăverii. Previzibil, în loc să constate nelegalitatea PUZ Primăverii 1 şi să solicite Prefectului să conteste în instanţă, ISC a ales varianta amenzii. Vorbim de un PUZ prin care s-au făcut cadou beneficiarului cel puţin 3 milioane de euro şi pe care l-am denunţat la DNA”, a scris Nicuşor Dan într-un mesaj pe Facebook.

Primarul Capitalei anunţat pe 2 noiembrie că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi prefectul pentru „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1”, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaţiu verde în PUZ Zone Construite Protejate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri