Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Notele la a doua sesiune de BAC au fost afișate pe edu.ro

Data actualizării: Data publicării:
Candidati la examenul de Bacalaureat privesc rezultatele la examen, marti 7 iulie 2015, Craiova.
Rezultatele finale la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Ministerul Educației a publicat, vineri, rezultatele la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023. Notele sunt afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi în centrele de examen, în format anonimizat. Contestațiile se depun tot astăzi. 

ACTUALIZARE Ministerul Educației transmite că „rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale - toate promoţiile) este 29,8%.Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare. Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi (8.504), 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”.

La probele scrise au fost prezenţi 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Știrea inițială

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere, transmite Ministerul Educației.

Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Potrivit sursei citate, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

La cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 33.900 de candidaţi.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri