Chirurgia reconstructivă pentru afecțiunile reno-urinare. Cum se realizează modern

Data actualizării: Data publicării:
Conf. Gîngu - Digi24 Articol sustinut de SANADOR

Chirurgia urologică reconstructivă are un rol esențial în restabilirea anatomiei și a funcțiilor normale ale tractului genito-urinar la pacienții cu malformații urologice congenitale, boli ale rinichilor, vezicii și căilor urinare, prostatei și ale aparatului genital masculin, inclusiv afecțiuni maligne precum cancerul de vezică urinară, de prostată sau cancerul renal, după rezecția tumorală primară. Acest tip de chirurgie necesită o abordare de înaltă precizie, pentru păstrarea structurilor esențiale – nervi, vase de sânge, sfinctere.

Chirurgia minim invazivă a câștigat un loc principal în intervențiile urologice reconstructive, datorită rezultatelor funcționale superioare care se pot obține astfel, dar și recuperării postoperatorii mult mai rapide. Astfel, intervențiile chirurgicale complexe se realizează minim invaziv cu precizie înaltă, laparoscopic sau robotic, cu multiple beneficii pentru pacient: riscuri operatorii foarte mici, sângerare redusă, spitalizare de scurtă durată, recuperare rapidă, aspect estetic îmbunătățit datorită inciziilor de mici dimensiuni și reintegrare socioprofesională rapidă.

În prezent, chirurgia urologică robotică este soluția optimă pentru pacienții cu diverse afecțiuni genito-urinare care necesită o rezolvare chirurgicală. Cu ajutorul sistemului chirurgical robotic da Vinci Xi, de ultimă generație, pot fi realizate numeroase intervenții complexe: prostatectomii, pieloplastii, nefrectomii parţiale sau totale, cistectomii sau excizii ale chisturilor.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice pentru care există indicație chirurgicală pot beneficia de intervenții minim invazive efectuate cu ajutorul sistemului da Vinci Xi, o platformă robotică de ultimă generație care depășește limitele chirurgiei laparoscopice și care facilitează medicului chirurg realizarea unor manevre operatorii de maximă finețe.

Intervențiile chirurgicale urologice ce pot fi efectuate la Spitalul Clinic SANADOR cu ajutorul sistemului robotic cuprinde atât operații din sfera chirurgiei reconstructive, cât și din sfera chirurgiei oncologice. Astfel, pot fi rezolvate tumori renale ce au indicație de intervenție robotică, tumori de glandă suprarenală, leziuni ale uterului, reimplantarea uretero-vezicală, reconstrucția joncțiunii pielo-ureterale. Totodată, după o selecționare atentă și corectă a cazurilor, prostatectomia radicală pentru tratamentul cancerului de prostată se face, în prezent, de primă intenție utilizând chirurgia robotică.

La SANADOR, astfel de intervenții sunt realizate de o echipă de medici înalt calificați, cu o vastă experiență, sub conducerea Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR. Intervențiile robotice efectuate sunt de o mare complexitate și cuprind diferite arii urologice: chirurgie onco-urologică și reconstructivă, chirurgie de glande suprarenale, chirurgie renală, vezicală, patologie testiculară, chirurgia prostatei, tumori peniene și chirurgie reconstructivă uretrală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri