Coronavirus. Corpul de control al MS a găsit haos în jud. Gorj: Informațiile instituțiilor se bat cap în cap

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta noaptea coronavirus

Surse Digi24 susțin că în Gorj, Corpul de control al Ministerului Sănătății a găsit o dezorganizare totală, iar informațiile instituțiilor care gestionează problema coronavirusului se bat cap în cap. 

Sursele spun că este un dezastru total acolo în privința gestionării cazului primului român infectat cu coronavirus, care este din acest județ și care acum este internat la Institutul Matei Balș.

Corpul de control verfică datele pe care le au trei instituții: Spitalul Județean, Ambulanța Gorj și DSP, însă se bat cap în cap toate aceste date, pentru că nimeni nu are aceeași informație în privința numărului de persoane care sunt în carantină și în privința numărului de persoane care se află izolate la domiciliu. Este motivul pentru care cei de la Corpul de control s-ar putea să rămână și duminică în județul Gorj.

Vineri, ministrul sănătății a demis-o pe șefa DSP Gorj tocmai din această cauză, că ar fi dat informații greșite despre numărul persoanelor care sunt în carantină și respectiv în izolare la domiciliu, și a trimis Corpul de control. Mai mult, fosta directoare, spun unele surse, nu știa nici măcar diferența dintre a fi în carantină și a fi izolat la domiciliu.

În paralel cu Corpul de control al Ministerului Sănătății, se află în Gorj și Corpul de controal al MAI, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Din aceste motive, sâmbătă a fost reluată și ancheta epidemiologică. Patru epidemiologi, din patru județe din țară, au ajuns în Gorj și vor reface tot traseul atât al cetățeanului italian, dar și al românului din localitatea Prigoria care în acest moment se află la Matei Balș. Interesul este de a afla care sunt persoanele cu care au intrat în contact direct, pentru că în acest moment datele se bat cap în cap și nimeni nu știe care este adevărul.

Pe de altă parte, sâmbătă seara era așteptat și rezultatul celui de-al doilea test consecutiv făcut gorjeanului de la Matei Balș, după ce un prim test, făcut vineri, a ieșit negativ. Și al doilea test a ieșit negativ, astfel că el va fi externat, fiind considerat vindecat. Testele inițiale au arătat că el era infectat cu coronavirus, dar este posibil să se fi imunizat între timp.

În cazul lui, au existat suspiciuni că probele ar fi fost recoltate greșit, fapt negat de reprezentanții DSP Gorj.

Elena Pițian - purtător de cuvânt DSP Gorj: „S-au trimis în recipienți separat, recoltările s-au făcut individual pentru fiecare persoană, au fost însoțite de buletinele de recoltare”.

O altă suspiciune este că din Gorj au ajuns la Matei Balș solicitări de testare pentru COVID-19 pe alte criterii decât cele medicale: după pile și relații politice. Nu s-a luat încă o decizie dacă vor fi refăcute analizele persoanelor cu care pacientul a intrat în contact.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri