Sari la conținut

Metoda prin care SUA au scăzut cazurile de infarct și AVC

Cazurile de infarct şi accident vascular cerebral au scăzut cu peste 6% în Statele Unite ale Americii. S-a întâmplat exact în acele state care au interzis sau au limitat introducerea grăsimilor „rele” în alimente, arată un studiu al Şcolii de Medicină Yale.

Rezultatele spectaculoase au apărut la trei ani de la intrarea în vigoare a acestor schimbări.

De altfel, în octombrie anul trecut, Parlamentul European a cerut o lege care să scadă la 1% procentul maxim de grăsimi trans din mâncare.

Este vorba despre acele grăsimi numite de medici „rele”, pe care le găsim în chipsuri, brânză topită, margarină, biscuiţi sau produse de patiserie şi care duc la boli de inimă, obezitate şi diabet.

Grăsimile trans sunt folosite de producătorii de alimente procesate pe scară largă deoarece ajută la prelungirea termenului de garanţie şi intensifică aroma şi textura produselor.

Citiți și: Revoluţie alimentară în SUA: Grăsimile artificiale, interzise

Grăsimile rele din alimente

Ce alimente sunt sănătoase? Ce cred oamenii și ce spun de fapt nutriționiștii