O tânără cu COVID a murit acasă, pentru că nu a găsit loc la ATI: „Mai aveam să ne rugăm în genunchi. Dacă o internau, era în viață”

Data publicării:
fata
O tânără cu COVID a murit acasă, pentru că nu a găsit loc la ATI. Foto: Captură video

Tragedie în familia unei tinere de 32 ani, din Olt, cu mai multe boli grave și care a făcut COVID-19. Tânăra, nevaccintă, s-a stins acasă pentru că în spitalele din județ nu mai era niciun pat liber pe secția ATI COVID. Părinții au chemat de trei ori ambulanţa din Corabia și tot de atâtea ori li s-a spus că nu au unde să o interneze. I-au dat tratamentul recomandat de medic, au cumpărat și aparat de oxigen, însă nimic din toate acestea nu au reușit să le țină fiica în viață. Nu vor să reclame spitalul, ci doar să tragă un semnal de alarmă în privința unui sistem medical depășit.

Camelia Șișcu - mama fetei decedate: M-am rugat de domnul doctor, ajutați-mă într-un fel cu copilul ăsta că de 32 de ani mă chinui cu ea. Nu cere săraca apă, nu merge, nu știu ce să-i mai fac. Nu mai știu. Numai noi știm cum ne-am chinuit cu ea atâția ani...

Este strigătul disperat al unei mame către un cadru medical. Totul a început pe 30 octombrie când fiica lor a început să se simtă rău. Suferea de parapareza spastică și întârziere mentală severă, iar la prima vizită la spitalul Orășenesc din Corabia a fost diagnisticată cu COVID-19. De aici a început calvarul.

Camelia Șișcu - mama fetei decedate: Am apelat la salvare să vină să mergem la spital. Ne-a dus în curtea spitalului, ne-a întâmpinat o doctoriță care era de gardă, a venit și o asistentă, i-au făcut testul Covid și ne-a spus că are Covid. Ne-a dat o rețetă.

Familia fetei a fost rugată să meargă acasă pentru că la spital nu mai aveau unde să o interneze. A doua zi s-au întors și au primit același răspuns.

Camelia Șișcu - mama fetei decedate: Avea nevoie, dar nu au avut paturi. Am sunat, au zis să sunăm la Caracal, la Slatina. Soțul se duce după dânsul. Domnule doctor, faceți ceva că ne moare copilul aici.

În ultimele ore de viață fata a fost conectată la un tub de oxigen. Saturația ajunsese la 42%.

Marian Șișcu - tatăl fetei decedate: Ne-a băgat într-un container și, după ce ne-a băgat în container, ne-am rugat să ne oprească la spital. Opriți-ne aici, dați-ne un loc că copilul nu mai poate, are nevoie de oxigen.

Și-au luat copilul acasă a treia oară și aici a murit.

Marian Șișcu - tatăl fetei decedate: Ne-am rugat de ei, mai aveam să ne rugăm în genunchi să facă ceva pentru fiica noastră și nu au făcut nimic. Dacă o internau în spital din prima zi, azi era în viață.

Conducerea Spitalului Orășenesc Corabia a refuzat să comenteze situația. Însă DSP Olt s-a autosesizat și a făcut un control. „Nu s-a respectat protocolul” este concluzia inspectorilor.

Gabriela Gogiu - purtător de cuvânt DSP Olt: Direcția de Sănătate Publică Olt s-a deplasat cu o echipă de control la Spitalul Orășenesc Corabia și SAJ Olt pentru verificarea aspectelor derulate. În urma controlului s-a aplicat o amendă de 2.000 de lei.

De mai bine de două luni, toate cele 25 de paturi din secțiile de terapie intensivă din spitalele din județul Olt sunt ocupate.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri