Reacţia lui Arafat după dezvăluirile Digi24, privind tratarea victimelor din Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
ARAFAT OPREA CLUB captura

Digi24 a prezentat, recent, un raport privind modul în care s-a acţionat pentru salvarea victimelor după incendiul izbucnit la clubul Colectiv. Finalizat la începutul lui 2017 şi aflat la Ministerul Sănătăţii, documentul nu a fost dat publicităţii. Întrebat dacă s-a făcut ceva greşit la acel moment, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu a avut nimic să-şi reproşeze.

Documentul publicat de Digi24 conţine o serie de concluzii care pun în lumină situaţia extrem de gravă existentă la nivelul sistemului naţional de sănătate. Printre ele: autorităţile au refuzat transferul victimelor în străinătate, acest lucru fiind posibil doar la presiune publicul. Totodată, infecţiile nosocomiale ale pacienţilor nu apar în fişele medicale şi nu au fost raportate în spitalele din ţară, fiind descoperite de medicii din străinătate.

Prezent, vineri, la Deva, unde în această perioadă are loc campania electorală pentru primăria municipiului, secretarul de stat, Raed Arafat, a fost întrebat, pornind de la dezvăluirile Digi24, dacă îşi reproşează ceva în privinţa modului în care s-a acţionat.
„Cei care au decedat, din păcate au decedat și în spitalel noastre și în spitalele din afară. Întotdeauna când te uiți înapoi, te gândești la ce puteai să faci mai bine, și faci comparație dacă puteai să faci ceva mai repede. Faptul că nu ai reușit să faci mai repede, dacă se datorează sau este cauzat de o neglijență a ta sau de o împrejurare care nu ți-a permis să faci lucrurile mai repede. Pot să spun că din prima zi în care a fost incendiul, noi am zis că avem avioanele pregătite și că luăm în considerare evacuarea unui număr de victime către alte centre  sau către afară. Avioanele erau pregătite. Problema era că degeaba îi transferam în alte centre din țară, ei trebuiau să plece în altă parte, dar lumea trebuie să înțeleagă că nicăieri nu poți să urci bolnavii în noaptea respectivă în avion, și să spui la Paris sau la Bonn: vedeți că vin cu arșii noștri. Erau niște proceduri birocratice, niște mecanisme care trebuiau respectate. De aici, noi am învățat că trebuie să le rezolvăm înainte”, a declarat Raed Arafat, potrivit ziarului Glasul Hunedoarei.
Mai multe AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri