Teodorovici, criticat de propriii colegi după propunerea privind pachete medicale diferite în funcţie de plata la CASS

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. face declaratii de presă
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Foto: Inquam Photos /v Octav Ganea

Critici la adresa miniştrilor PSD vin şi din interiorul partidului. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, este ţinta colegilor săi după ce a declarat că şi-ar dori pachete diversificate pentru serviciile medicale publice, în funcţie de cât plăteşte fiecare la CASS.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: În funcţie de cât plăteşti pe CASS să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plăteşte CASS deci implicit o contribuţie mai mare, atunci ai al doilea pachet cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic.

Reporter: Deci oamenii cu posibilităţi financiare reduse ar beneficia de mai puţine servicii?

Eugen Teodorovici: Bun, atunci lăsăm sistemul aşa şi plătim toţi la fel. Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contribuabil să le primească, nu e normal să fie asta abordarea?

Aceste declaraţii ale ministrului de Finanţe au atras criticile colegilor săi de partid.

Florin Manole: „În primul rând dacă ne uităm în art 208 acolo unde se vorbeşte de asigurări de sănătate ni se spune că ele sunt un sistem unitar şi că funcţionează pe baza princicpiului solidarităţii. Contribuim toţi şi primim toţi un pachet de baza. Aş face o comparaţie ca să fiu cât mai clar cu ceea ce ar putea fi dacă am muta discuţia în sistemul de educaţie.

Toţi copiii merg la aceleaşi scoli, toţi au aceleaşi manuale, profesori. Nu există şcoli diferenţiate, mai bune de exemplu pentru părinţi care contribuie mai mult şi servicii mai modeste pentru cei care contribuie mai puţin. Să încercăm să oferim cetăţenilor cele mai bune servicii posibile.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri