Un adolescent din Neamț a murit la trei zile după ce a răcit

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta spital neamt

Se caută răspunsuri în cazul morţii unui adolescent de 15 ani din Neamț. La 30 de ore după ce l-a văzut primul medic, timp în care a trecut prin trei spitale din două judeţe, tânărul s-a stins. Din primele rezultate, o infecţie puternică l-ar fi răpus.

Băiatul de 15 ani era elev la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ. Luni dimineaţă abia s-a dus la ore.

Seminarul nu are cabinet medical. Aşa se face că băiatul a fost văzut de un medic abia după ce a ajuns acasă la bunica sa, care locuieşte la 60 de kilometri depărtare.

Vineri a fost un pic răcit. Luni a zis că i-a dat drumul până acasă. A venit acasă, gata, nu a mai putut si a venit medicul de la dispensar si l-a trimis”, spune Costel Gheorghiu, tatăl băiatului decedat.

O ambulanţă l-a dus la Spitalul din Bicaz.

În stare gravă, în insuficienţă respiratorie datorată, din suspiciunea medicului de gardă, unei pneumopatii acute. S-a constatat că starea pacientului este gravă şi necesită transferul la o unitate sanitară cu competenţe superioare spitalului nostru”, afirmă Letiția Damoc.

A fost trimis la Piatra Neamţ.

Radiografia a arătat o brohopneumonie severă. Un pacient foarte grav”, spune Daniela Burghelea, directorul medical al Spitalului Judeţean Neamţ.

Medicii au cerut de urgenţă transferul la spitalul de pediatrie din Iaşi. Numai că salvarea a venit după trei ore să îl preia pe tânăr.

Solicitarea la salvare s-a făcut la 19:40 salvarea a plecat în jurul orei 22 pentru că nu era disponibil nici un echipaj din cele două cu medic şi cu timpul erau plecate la două urgente”, adaugă Daniela Burghelea, directorul medical al Spitalului Judeţean Neamţ.

Copilul a ajuns la miezul nopţii într-o stare foarte gravă. A fost internat direct în terapie intensivă şi la scurt timp de la internare a făcut cardio-respirator şi a decedat cu toate manevrele de resuscitare încercate. De o boală infecţioasă, de o boală care ţine mai mult, ştiu eu, de o bronhopneumonie”, spune Radu Terinte, managerul Spitalului pentru Copii „Sf Maria” Iaşi.

Necropsia va stabili exact cauza morţii băiatului. De la începutul sezonului şi până acum 50 de români au fost ucişi de gripă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri