VIDEO. Tânărul de 20 de ani care s-a electrocutat, transferat la Viena

Data actualizării: Data publicării:
corp-tanar-ars-transferat-la-viena
Foto: Digi24

Tânărul de 20 de ani, care a suferit arsuri grave după ce s-a electrocutat, a fost transferat luni dimineață la clinică AKH din Viena. Urmăriți mai jos imagini de la Baza 90 Otopeni.

La Baza 90 Otopeni au fost făcute în această dimineață ultimele pregătiri pentru decolarea aeronavei ce îl va duce în capitala Austriei. Este vorba de un aparat Spartan al Forţelor Aeriene Române, care are dotările medicale necesare pentru astfel de intervenții.

Acest caz a produs multă emoție și multe comentarii în ultimele două zile. Tânărul a fost internat la Spitalul Universitar din București și, într-o primă fază, transferul său în străinătate a fost blocat de un document medical care a fost tradus incorect.

Însă, Ministerul Sănătăţii a precizat sâmbătă că „a aprobat transferul pacientului, fără piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific”.

„Va fi transferat luni dimineață la AKH Viena, pentru că azi nu îl poate primi nici spitalul din Austria și nici cel din Belgia. Va pleca cu o aeronavă militară și va fi însoțit de un echipaj SMURD București”, declara Raed Arafat, duminică.

Tânărul a suferit arsuri grave pe jumătate din suprafața corpului şi politraumatisme după ce s-a electrocutat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri