Video Scandalagiii de pe plaja Costinești au făcut circ și la ieșirea din arest și i-au amenințat pe cei care filmau: „Când te prind, te bat”

Data actualizării: Data publicării:
Scandalagiii de pe plaja Costinești au făcut circ și la ieșirea din arest
Scandalagiii de pe plaja Costinești au făcut circ și la ieșirea din arest. Foto: Captură video/ Sindicatul Europol

Cei patru bărbați reținuți după scandalul din stațiunea Costinești au fost eliberați, joi, și puși sub control judiciar. Nu s-au abținut nici de data aceasta și, la ieșirea din secția de poliție, au început să îi înjure pe cei care îi filmau. „Când te prind, te bat”, l-a amenințat unul dintre aceștia pe un bărbat care filma. Cei patru bărbați sunt cercetați pentru ultraj, lovire și alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice. Doi dintre ei au mai fost anchetați și condamnați, unul într-un dosar de import ilicit de arme și explozibili, în Germania, scrie News Brașov.

Potrivit sursei citate, bărbații sunt din Feldioara, județul Brașov.

La ieșirea din arest, cei patru au făcut din nou circ. La bustul gol și desculți, așa cum au fost luați de pe plajă după bătaia cu jandarmii și polițiștii din stațiune, au ieșit rând pe rând din secția de poliție.

Pe filmarea publicată pe Facebook de Sindicatul Europol, se vede cum aceștia încep să înjure oamenii din zonă, care îi filmau. Unul dintre ei a ieșit din secție cu ochiul umflat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Printre înjurături, un altul a strigat „să dea Dumnezeu ce-am pățit noi, să pățești și tu!”.

Pentru toți cei care au susținut că “tinerii frumoși și liberi” care au provocat scandalul de la Costinești au fost victime ale polițiștilor/jandarmilor, așa este!

Uitați și voi ce atitudine de oameni cumsecade au, de oameni educați în morala creștină. Și uitați ce mesaje frumoase transmit, chiar și gesturi de bine pentru fanii lor.

E clar și evident că au fost ridicați și conduși la sediul poliției abuziv, când ei nu au făcut altceva decât să împartă pumni, picioare, amenințări și injurii turiștilor de fața cărora nu le-a plăcut”, a scris Sindicatul Europol în postare.

Potrivit News Brașov, care citează TVR, bărbații acuză că au fost bătuți și în sediul Poliției. Jandarmeria a anunțat că se fac verificări legate de intervenția echipei din Costineşti și, dacă va fi cazul, vor urma sancțiuni.

Există și o explicație oficială pentru faptul că s-a ajuns la violențe între jandarmi și turiști.

„Atunci când au ajuns pe plaja din Costinești s-au confruntat cu situații extrem de tensionate, cu un comportament agresiv din partea persoanelor implicate în conflict. Au bruscat jandarmii, au aruncat în ei cu nisip, i-au tras de haine, unul dintre colegii mei avea uniforma ruptă. Aveau în mod repetat amenințări către forțele de ordine, le spuneau despre familiile lor că vor fi urmărite, despre ei că îi cunosc și că vor fi urmăriți”, a declarat pentru TVR, Ana Maria Burghi, purtător de cuvânt Jandarmeria Română.

Citește și: Ciolacu, apel către jandarmii și polițiștii de pe plaje: Toleranță zero pentru bombardieri. Aveți toată susținerea mea

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri