5 decese pe zi, în medie, pe drumurile din România

Data publicării:
Interventie SMURD-pompieri, accident, raniti

Peste 1.900 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere petrecute în anul 2016 pe șoselele din România, conform informațiilor furnizate de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Interventie SMURD-pompieri, accident, raniti

În ceea ce privește numărul răniților în accidente rutiere, aproximativ 28.000 de persoane au fost rănite în accidente ușoare și 8.300 de persoane au fost rănite grav.

Conform acelorași date, numărul accidentelor cu vătămări corporale înregistrate în 2016 a crescut cu 12% față de anul trecut, iar numărul persoanelor rănite ușor în accidente rutiere a crescut cu 15%. Mai mult, numărul accidentelor cu pagube materiale a crescut cu 5% față de 2015.

Datele transmise de către IGPR la solicitarea Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România confirmă semnalele de alarmă trase de asigurători de-a lungul anului 2016, privind pericolul reprezentat de circulația pe drumurile din România.

La nivel mondial, accidentele rutiere reprezintă una dintre cauzele principale ale deceselor, fiind numite de Organizația Mondială a Sănătății o “problemă uriașă de sănătate publică”.

Timp de şase ani, numărul morţilor pe şosele din România s-a aflat pe o pantă descendentă. De la peste 3.000 de decese în 2008, la 1.800 în 2014. Trendul s-a schimbat în 2015, când numărul morţilor a început să crească din nou. Aproape 1.900 de oameni au murit în 2015 în accidente rutiere.

Viteza excesivă rămâne principala cauza a accidentelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri