75.000 de dolari primă la nașterea unui copil: O firmă din Coreea de Sud anunță bonusuri record pentru a stimula natalitatea

Data publicării:
picioruș de bebeluș
Guvernul sud-coreean și companiile private oferă avantaje financiare pentru a încuraja oamenii să aibă mai mulți copii Sursa foto: Profimedia Images

Booyoung Group, o firmă de construcții cu sediul în Seul, intenționează să plătească angajaților 100 de milioane de woni (75.000 de dolari) de fiecare dată când au un copil, se arată într-un comunicat de presă transmis luni. Compania a anunțat și alte bonusuri și beneficii pentru bărbații și femeile care au copii, informează CNN.

Compania va împărți, de asemenea, prime care ajung la un total de 7 miliarde de woni coreeni (5,25 milioane de dolari) tuturor angajaților care au făcut copii din 2021 încoace, a adăugat compania.

Beneficiul este disponibil pentru bărbați și femei, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN.

Cu 0,78 nașteri în 2022, Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume - ceea ce indică numărul mediu de copii pe care o femeie îi va avea de-a lungul vieții - și se așteaptă că acest raport va scădea și mai mult, până la 0,65 în 2025, potrivit previziunilor oficiale de la Statistics Korea.

Datele subliniază bomba cu ceas demografică cu care se confruntă Coreea de Sud și alte națiuni din Asia de Est, în timp ce societățile lor îmbătrânesc rapid la doar câteva decenii după industrializarea lor dramatică.

Multe națiuni europene se confruntă, de asemenea, cu îmbătrânirea populației, dar viteza și impactul acestei schimbări sunt atenuate de imigrație. Dar, țări precum Coreea de Sud, Japonia și China se feresc de imigrația în masă pentru a plana scăderea populației cu vârsta de muncă.

Președintele Booyoung Group, Lee Joong-keun, a declarat că firma sa oferă „sprijin financiar direct” angajaților pentru a ajuta la ușurarea poverii monetare a celor care cresc copii.

Angajaților cu trei copii li se va oferi opțiunea de a alege între a primi 300 de milioane de woni coreeni (225.000 de dolari) în numerar sau locuințe închiriate, dacă guvernul oferă teren pentru construcție, a adăugat el la un eveniment al companiei de luni.

„Sper că vom fi recunoscuți ca o companie care contribuie la încurajarea nașterilor... și a îngrijorărilor cu privire la viitorul țării”, le-a spus Lee angajaților săi.

Booyoung Group a fost fondat în 1983 și de atunci a construit peste 270.000 de ocuințe, potrivit site-ului companiei.

Guvernul sud-coreean și alte companii private oferă deja avantaje financiare pentru a încuraja oamenii să aibă mai mulți copii, dar niciuna dintre acestea la scara beneficiilor anunțate de Booyoung Group. Programe similare există și în China, care are populația în scădere de doi ani consecutivi.

Anul trecut, Trip.com din China, una dintre cele mai mari agenții de turism online din lume, a declarat că angajații care lucrează în companie de cel puțin trei ani vor primi un bonus anual de 10.000 de yuani (1.376 USD) pentru fiecare copil nou-născut în fiecare an, de la prima zi de naștere a copilului până la împlinirea vârstei de cinci ani.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri