„A început nebunia pocnitorilor”. Ce trebuie să faceți ca să vă protejați animalele în noaptea de Revelion

Data actualizării: Data publicării:
proprietar de câine
Un bucureștean cu un câine pe străzile Capitalei, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Mii de câini se pierd, mor ori rămân traumatizați după perioada sărbătorilor de iarnă, iar zgomotul petardelor și artificiilor din noaptea de Revelion este extrem de dăunător pentru aceștia, avertizează asociația pentru protecția animalelor „Kola Kariola”. Reprezentanții ONG-ului au publicat o listă cu sfaturi de urmat în această perioadă a anului, pentru posesorii de animale de companie.

„A început nebunia pocnitorilor, a bubuielilor și artificiilor”, se arată într-o postare publicată pe contul de Facebook al asociației Kola Kariola. „Nu ieșiți afară fără să aveți cățeii în lesă! Nu doar că se pierd, dar de la sperietură pot fugi în stradă și să fie loviți de o mașină”.

Cei care au câini în curte sunt sfătuiți „să iasă să verifice din când în când starea lor” și să le pun inclusiv la gât zgarde pe care să fie scris numele animalului și un număr de telefon.

„Poate cei mai afectați sunt câinii care stau afară, pentru că se simt complet expuși în fața pocnitorilor. Încercati să îi liniștiți, dar purtându-vă calm, fără să le alimentați mai mult starea de frică”.

În noaptea de Revelion, dacă animalele sunt lăsate singure în casă, proprietarii sunt sfătuți să lase televizorul deschis cu muzica mai tare, cât să acopere zgomotul pocnitorilor de afară. „Pentru ei este este Iadul pe pământ această perioadă a anului”, se arată în postarea asociației pentru protecția animalelor.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri