Bebeluş decedat după ce a fost luat de mamă din spital fără acordul medicilor

Data publicării:
patut

Un bebeluş de trei luni diagnosticat cu pneumonie a murit după ce mama sa l-a luat acasă de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi unde era internat, fără să aibă acordul medicilor, în timp ce poliţiştii au declanşat cercetări în acest caz, femeia putând fi acuzată de neglijenţă criminală.

patut

Femeia, originară din municipiul Iaşi, a venit pe 15 februarie cu bebeluşul său de trei luni la Spitalul „Sfânta Maria”, însă la scurt timp după internare a cerut să fie lăsată să plece acasă cu copilul.

Ea a revenit la spital a doua zi împreună cu copilul, iar medicii spun că starea bebeluşului se agravase.

Miercuri, femeia le-a cerut medicilor să părăsească din nou spitalul, însă personalul medical i-a explicat riscurile la care va fi expus copilul.

Cu toate acestea, în seara respectivă, mama a luat copilul şi a plecat acasă, fără să ia în calcul consecinţele unui astfel de gest.

În cursul zilei de joi, bebeluşul a murit în locuinţa situată la doar câteva sute de metri de spitalul de copii din Iaşi.

„Pacientul a fost găsit decedat. A fost chemat echipajul SMURD, dar nu s-a mai putut face nimic”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Poliţiştii au declanşat cercetări în acest caz, pentru moarte suspectă. Dacă va fi găsită vinovată, femeia ar putea fi acuzată de neglijenţă criminală.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri