Brașov. Reguli stricte pentru terasele din centrul vechi: mobilier alb și fără frigidere afară

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-06-18h47m43s183

De anul acesta, nicio terasă din centrul Braşovului nu mai poate avea frigiderul afară sau covoare din plastic pe jos. În plus, spaţiul destinat meselor va fi mult mai mic decât anul trecut, pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie.

Cel mai mult îi nemulţumeşte însă pe comercianţi decizia de a folosi numai mobilier alb, cel mult bej şi de a renunţa la reclamele luminoase. Foarte puţini sunt cei care se pot încadra însă în aceste standarde şi la fel de puţini sunt şi cei care vor să investească în mese şi scaune noi.

Aşa se face că acum, numărul celor şi-au declarat intenţia de a deschide o terasă în centrul Braşovului, este de cinci ori mai mic decât anul trecut. Cei care nu se conformează noilor reguli ale primăriei riscă o amendă care poate ajunge până la 1.000 de lei pe zi.

Centrul oraşului Braşov era, anul trecut, mai colorat ca niciodată. Unele terase aveau scaune mov şi chiar mochetă verde pe jos. În plus, aproape fiecare comerciant avea reclame luminoase prin care încerca să îşi atragă clienţii. De anul acesta, însă, arhitecţii primăriei le impun proprietarilor de terase numai două modele de mobilier pe care îl pot folosi. Unii s-au conformat deja, dar cei mai mulţi încă îşi fac fac calcule.

Chiar dacă primăria a anunţat că nu se vor face abateri de la reguli, uni comercianţi încă mai speră să se răzgândească.

În plus, primăria vrea ca accesul pe strada pietonală din centrul oraşului să fie facil pentru maşinile de pompieri sau ambulanţe, aşa că spaţiile destinate teraselor sunt mai mici decât anul trecut.

Am trimis inspectorii și au facut evaluări. Cei care nu se încadrează vor primi amenzi, așa cum am stabilit. Unii se fac că nu cunosc sau nu înțeleg”, a declarat George Scripcaru - primar Braşov.

Toate firmele care vor să aibă terase în centrul vechi trebuie să dovedească cu acte că au toate avizele de la inspectorii sanitari, de la Inspectoratul pentru situatii de urgenta şi de la agenţia de mediu. Anul trecut, Braşovul a fost vizitat de peste 600.000 de turişti, iar comercianţii care au avut terase în centrul istoric al oraşului au făcut profit de 70-80 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri