C.T. Popescu: „Bucureștiul este un oraș neevacuabil”

Data publicării:
cristian tudor popescu, la digi24_septembrie 2015

Cristian Tudor Popescu a vorbit, la „Jurnal de seară”, despre măsurile, legate de furtuna de miercuri, luate de Gabriela Firea în București, dar și despre câștigătorul concursului „Cea mai frumoasă fațadă”.

Doamna Firea a pariat politic, cum face întotdeanua. De data asta a pierdut. Dacă ar fi fost ceva mai rău, ar fi câștigat. Atitudinea dânsei este aceeași din povestea cu Balena Albastră, când lupta doamna Firea alături de doamna Dan, de la Interne. Au pus pe jar Balena albastră”, afirmă jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Poate că emblematic pentru ce face doamna Firea este „Cea mai frumoasă fațadă”, ceea ce îmi amintește de tot felul de concursuri dinainte de 89”, spune Cristian Tudor Popescu legat de concursul „Cea mai frumoasă faţadă”, iniţiat de Primăria Capitalei.

A fost premiat un ins care avea o fațadă care ziceai ca e de la Versailles, ceva. Mă întreb și cât o fi costat chestia aia de acolo. Mă întreb oare ce era în spatele fațadei. Poate în spatele fațadei e o mizerie crunta.(..) Nu poți să premiezi o fațadă, acesta e un mod de a gândi”, adaugă Cristian Tudor Popescu.

„De un an de zile spun că se va ajunge la demență și la un București necirculabil, ceea ce s-a întâmplat și în seara respectivă, când cu anunțul cu furtuna, dar nu era nevoie de anunț. Acum de pildă, Podul Basarab era blocat. Podul ăla este rapid. Cap-coada îl faci în două minute, dar la ieșirile de pe pod sunt aceleași străzi de acum 10, 20, 40 de ani. Tăria unui sistem este dată de veriga cea mai slabă, nu de cea mai puternică. Deci tot ce câștigi pe pod mergând repede, pierzi la ieșirile de pe pod, unde se formează cozi kilometrice”, afirmă jurnalistul.

Bucureștiul este un oras neevacuabil”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri