Campionul care trăiește în grajd

Data actualizării: Data publicării:
alexandru

Medaliile unui campion atârnă pe peretele unui grajd din apropiere de Bucureşti. Aceea este casa unui băiat de 14 ani, campion naţional şi internaţional la karate. Povestea lui de succes se opreşte aici. Destinul nu a fost generos: tatăl l-a părăsit de mic, iar mama lui abia câştigă câteva sute de lei pe lună, deşi munceşte din greu. Alexandru a aflat însă astăzi că nu este singur. 200 de sportivi şi prieteni ai copilului au participat la un cros caritabil, ca să adune bani şi să îl ajute să aibă o locuinţă decentă.

Alexandru s-a înscris la clubul de karate când era în clasa a patra. Nu a durat mult şi a început să adune medalii. Campionatul Balcanic din Serbia este cea mai mare realizare a lui. Aurul atârnă însă pe peretele unui grajd din Chiajna, transformat cu chiu cu vai în locuinţă. Mama campionului nu şi-a permis să închirieze o casă adevărată.

Chiria e pe la vreo 5 milioane, de unde să plătesc? În jur de 7 milioane  atât este salariul meu și mai am 820 alocația lui Alexandru plus ce mai muncesc eu pe la o cucoană, strâng pet-uri”, afirmă Sanda Dumitru, mama lui Alex.

Alexandru a învăţat să facă însă limonadă din lămâile cu care l-a hrănit viaţa. Amărăciunea de acasă a transformat-o în performanţă chiar de la primul concurs de karate.

Erau emoţiile mari, fiind primul concurs şi neavând cine ştie ce experienţă, m-au îndrumat antrenorii de pe margine şi am reuşit să iau locul trei”, spune Alex, elev.

Mama lui suferă cumplit pentru că nu poate răsplăti cum trebuie performanţele fiului său. Tot ce poate să facă este să îl încurajeze. Nu ratează niciun concurs de-al lui Alexandru.

Alexandru şi mama lui au însă şansa unui viitor bun, aşa cum merită. Antrenoarea băiatului a găsit o fundaţie umanitară care a organizat un cros caritabil la Bucureşti. Fiecare participant a donat cât a putut ca să facă viaţa mai uşoară familiei chinuite.

Vrem să-i dăm avansul pentru o locuinţă. În jur de 5 mii de euro avem nevoie ca să facem un credit pentru o locuinţă”, spune Diana Enea Ciocîrlan, antrenoarea lui Alex.

Copilul părăsit de noroc, dar ocrotit de talent, are însă planuri mari indiferent de ce îi va rezerva destinul.

Cel mai mare vis: Jocurile Olimpice din 2020. Să iei o medalie la Olimpiadă este ceva uimitor”, spune Alexandru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri