Când ar putea avea loc referendumul pe tema definirii căsătoriei

Data publicării:
coalitia pentru familie

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat că referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie ca uniune între bărbat şi femeie ar putea fi organizat la sfârşitul lunii mai, iar o propunere în acest sens va fi făcută partidelor politice.

coalitia pentru familie
Foto: Facebook

Trebuie să acordăm o atenţie deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie, pentru că va avea efecte în viaţa noastră şi a copiilor noştri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Şi cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voinţa şi dorinţa de a apăra familia şi de a-i apăra pe copiii noştri”, a declarat, miercuri seara, Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, potrivit Mediafax.

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie a participat la conferinţa „Definirea căsătoriei şi a familiei în Constituţia României”, care a avut sloganul „Un referendum pentru România”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, Universitatea de Vest din Timişoara şi Coaliţia pentru Familie.

Citiți și: Proiectul de redefinire a familiei în Constituție, aviz pozitiv

Definirea căsătoriei, dezbătută în Comisia juridică

În prezent, în Constituție se precizează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi."

Comisia Juridică din Senat a adoptat deja cu unanimitate de voturi proiectul de modificare a Constituției.  

Revizuirea Constituției poate fi făcută prin inițiativă cetățenească dacă se reușește strângerea a 500.000 de semnături de la cetățenii români cu drept de vot provenind din cel puțin jumătate din județele țării.

Din „Coaliția pentru Familie” fac parte 23 de asociații și ONG-uri, iar comitetul de inițiativă este multiconfesional: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptisti și penticostali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri