Video Căpșunele românești au prețuri de lux. Un kilogram costă mai mult decât unul de carne

Data publicării:
capsuna pe cantar
Cu un cost de 40 de lei pe kilogram, o căpșună ajunge să valoreze aproape 1,3 lei. Foto: captură video Digi24

Căpșunele românești au ajuns deja la tarabe, dar prețurile îi țin la distanță pe clienți. Un kilogram de căpșune costă mai mult decât unul de carne, iar în această perioadă românii sunt tot mai chibzuiți, deși ar adăuga în sacoșă produsele românești, pe care le consideră mai bune și mai gustoase decât cele din import.

 

Întinsă pe 9.000 de metri pătrați, această cultură de lângă Oradea începe să dea primele roade din acest an. 

Leo Piț, cultivator de căpșuni: „Anul ăsta chiar arată foarte bine, sunt mulțumit. Undeva pe o scară de 1 la 10, nota 9. Cel mai mult le mănâncă oamenii proaspete, pentru că sunt foarte dulci”. 

Prețul le poate lăsa însă un gust amar cumpărătorilor. 

Bogdan Băcilă - jurnalist Digi24: Încercăm să vedem cât costă un singur fruct la prețul actual de 40 de lei kilogramul. Am ales un exemplar mai sănătos pe care o să-l cântărim. Are 33 de grame, dacă facem regula de 3 simplă rezultă că acest fruct costă 1,3 lei. 

Deși fructele se vând atât în piețe cât și în magazine, doar pofticioșii se opresc să cumpere câteva de gust. O caserolă de 500 de grame costă 20 de lei. 

Spre finalul perioadei de recoltare, prețul căpșunelor românești ar putea scădea la 15 lei kilogramul, atât cât costă în prezent cele din import.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri