Copiii săraci dintr-o comună din Dâmbovița trebuie să aducă dosar cu șină pentru a primi tichetele sociale

Data publicării:
elevi cu ghiozdane la intrare in scoala
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria din Cornești i-a anunțat pe părinții copiilor defavorizați din comuna dâmbovițeană că trebuie să aducă dosar cu șină și câte zece folii de protecție pentru a putea depune cererea pentru primirea tichetelor sociale, cu ajutorul cărora pot să cumpere rechizite.

Anunțul a fost postat chiar pe pagina Facebook a Primăriei Cornești și se adresează familiilor defavorizate, care se încadrează la primirea tichetelor sociale pentru cumpărarea de rechizite.

„Bună dimineața! Dosarele pentru tichete sociale (grădinița/ școală) se depun până la data de 2 septembrie la unitățile de învățământ din comună. De la primărie aveți nevoie de adeverința. Este necesară și adeverința cu venitul pe luna iulie de la locul de muncă. Mai multe informații veți găsi în informarea de mai jos”, a scrie Primăria Cornești pe Facebook, alături de informarea primită de la Ministerul Educației, unde sunt trecute condițiile de eligibilitate pentru primirea ajutorului.

Nota de la minister a fost completată de mână cu o serie de condiții suplimentare, valabile pentru comuna Cornești. 

„Părinții vor mai aduce:

  • dosar șină plastic
  • folii protecție  - 10 buc
  • copie certificat naștere copil
  • copie BI părinți.”
dosar cu sina
Circulara de la Ministerul Educației a fost completată cu condițiile specifice din comuna Cornești: Dosarul cu șină. Sursă foto: Facebook / Primăria Cornești

Potrivit Edupedu.ro, copiii fără posibilități materiale din învățământul preșcolar, primar și gimnazial vor beneficia și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare de 500 de lei.

Anul trecut, 235.000 de elevi aflați în risc de abandon școlar din cauza condițiilor sociale au beneficiat de carduri sociale cu care să cumpere rechizite și haine pentru școală, iar banii au fost virați în aprilie 2022.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri