Doi bucureşteni s-au mutat la ţară şi au început o afacere cu produse bio

Data publicării:
ViatalaTara

Iuliana şi Lucian Iordache s-au născut şi au crescut la Bucureşti. Iuliana a lucrat ca specialist IT într-o multinaţională, iar Lucian a fost navigator. În urmă cu trei ani au hotărât să lase totul în urmă şi să înceapă o nouă viaţă, departe de agitaţia din Bucureşti. S-au mutat în comuna Răscăeţi, din judeţul Dâmboviţa, situată la 70 de kilometri de Capitală. Aici au întemeiat o mică afacere de familie: agricultură Ecologică.

Au construit un solar de 500 de metri pătraţi, unde cultivă diverse tipuri de răsaduri: de la salată, spanac, roşii, ardei, până la ridichi sau usturoi.

Nu le-a fost deloc uşor să dezvolte afacerea, dar au ştiut că numai după ce îşi promovează marfa vor putea avea şi profit. Iuliana şi-a făcut un blog în care povesteşte în detaliu ce i-a determinat să lase viaţa de la oraş, cum şi-au construit serele şi, mai ales, cum doritorii de produse crescute fără îngrăşăminte chimice pot cumpără ce cultivă ei.

La oraş aveau un apartament cu trei camere, iar acum locuiesc într-o casă mică şi cochetă, cu strictul necesar. Curtea e plină de pomi fructiferi şi flori.

Iuliana povesteşte cum viaţa la ţară a învăţat-o şi să fie mai cumpătată. Aruncă din ce în ce mai puține lucruri la gunoi, atâta vreme cât totul poate fi refolosit: resturile de mâncare merg la animale, iar sticlele de plastic pot fi oricând transformate în recipiente de plantat răsaduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri