Video Donatorii de sânge vor beneficia de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri. Există o singură condiție

Data actualizării: Data publicării:
mana uneipersoare care doneaza sange
Persoanele ce donează sânge de cel puțin trei ori pe an vor putea beneficia de reducerea impozitelor pe clădiri și terenuri. Foto: Profimedia Images

Donatorii de sânge vor beneficia de o nouă facilitate. După ce, la începutul anului, valoarea tichetelor de masă a crescut considerabil, acum cine donează sânge va beneficia şi de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri. Cu o singură condiţie: să meargă la centrul de donare de cel puţin trei ori pe an.

Proiectul a fost deja adoptat de Camera Deputaților și urmează să fie promulgat de preşedinte. Consiliile Locale vor putea acorda reduceri procentuale la plata taxelor și impozitelor pentru o singură clădire și teren.

Petrica Paţilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Vom analiza acest nou act normativ și cel mai probabil în perioada următoare vom pune în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliul Local care să prevadă această nouă facilitate.

Persoanele care vor dona sânge de cel puțin trei ori în acest an vor beneficia de reducerea taxelor și impozitelor anul viitor.

Reducerea se va putea cumula cu cea de 10%, aplicată deja celor care își plătesc anticipat impozitul pe tot anul. 

Camelia Stoichicescu, director Centrul de Transfuzii Galaţi: Legislatia prevede ca bărbatii să poată dona într-un an de cinci ori, iar femeile de patru ori.
Reporter: Credeți că va crește numărul donatorilor și cu această facilitate?
Camelia Stoichicescu: Fără discuţie, da, noi ne bazăm pe acest lucru.

Camelia Chiroşcă, asistent medical: Stocurile noastre de sânge sunt foarte bune, ne bucurăm că în sfârșit avem de unde să dăm, să onorăm comenzile, solicitările în continuare sunt pe măsură.

De la începutul acestui an, valoarea tichetelor de masă pentru cei care donează sânge a crescut de la 9,75 lei la 40 de lei. Fiecare donator primește 7 tichete, altfel spus 280 de lei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri