Elicopter SMURD prăbușit. Salvator pentru salvatori: Medicul voluntar care a încercat să-și salveze foștii colegi

Data publicării:
medic voluntar ajutor

Unul dintre cei care au încercat să o resusciteze pe doctoriţa Laura Vizireanu, prima victimă scoasă din apă, a fost medicul Alexandra Cojocaru. A lucrat la SMURD Constanţa de la înfiinţare, din 2008, până anul trecut, când s-a angajat ca medic de urgenţă pe platformele petroliere. Ieri, când a aflat ce a păţit fosta ei colegă, s-a dus la locul dramei şi a făcut tot posibilul să îi salveze viaţa.

„Hipotermia, adică apa rece în care a stat, e un factor bun în momentul ăsta. Totuși, s-a stat destul de mult. Sperăm ca hipotermia să o ajute într-o anumită măsură”, spunea aseară medicul voluntar Alexandra Cojocaru.

Oricum, acolo aş fi fost, chiar dacă m-aş fi aflat în orice altă parte şi aş fi aflat în timp util despre acest eveniment tragic, cu siguranţă acolo m-aş fi îndreptat”, a declarat ea astăzi.

Chiar dacă nu mai lucrează la SMURD, Alexandra Cojocaru şi-a promis că va fi mereu alături de foştii colegi. Ştie că dacă rolurile ar fi fost inversate, şi pentru viaţa ei s-ar fi luptat cei cu care a împărţit momente dramatice la intervenţii pe muchie de cuţit.

„Colegii de la Ambulanţă erau la faţa locului şi, ca întotdeauna, în această profesie, medicina de urgenţă este una de echipă”, spune ea.

După o noapte în care a încercat cu încăpăţânare să îşi readucă la viaţă foştii colegi, Alexandra a îmbrăcat astăzi din nou uniforma SMURD, în semn de omagiu faţă de salvatorii ce nu au putut fi salvaţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri