Fostul ministru Valerian Vreme, acuzat oficial de DNA

Data actualizării: Data publicării:
170801_DNA_VALERIAN_VREME_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme s-a prezentat marți dimineață la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi pus sub acuzare. El este suspectat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft.

170801_DNA_VALERIAN_VREME_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

La finalul lunii trecute, președintele Klaus Iohannis a avizat favorabil solicitarea Parchetului General de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru.

Valerian Vreme, ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada septembrie 2010-februarie 2012, este suspectat că ar fi săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DNA susţin că, în perioada septembrie 2010-februarie 2012, Valerian Vreme, în calitate de ministru, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Conform sursei citate, prejudiciul cauzat Ministerului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei în acest caz este de 11.291.793,99 euro, constituit un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri