Guvernul declară zi liberă 23 ianuarie 2017, pentru bugetari

Data actualizării: Data publicării:
scoala agerpres 13.1.2016
Foto: Agerpres

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță de patru zile începând cu sfârșitul acestei săptămâni. 

scoala agerpres 13.1.2016
Foto: Agerpres

Guvernul va stabili azi că luni, 23 ianuarie 2017, este zi liberă, pentru a lega weekendul de ziua de marți, 24 ianuarie, care prin lege este declarată zi nelucrătoare.  

Anunțul a fost făcut de premierul Sorin Grindeanu, la începutul ședinței de guvern, la care participă și președintele Klaus Iohannis.

Astfel, angajații din sectorul de stat, inclusiv școlile, vor avea parte de o minivacanță de patru zile începând de sâmbătă, 21 ianuarie, până miercuri, 25 ianuarie, când își vor relua activitatea.

Ziua liberă de luni, 23 ianuarie 2017, se va recupera fie sâmbătă, 28 ianuarie, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la 31 ianuarie, precizează un comunicat al Guvernului.

Comunicatul Guvernului: 

„Executivul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Astfel, potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanților în aceste procese.

În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanțelor Publice”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri