Video Imagini dezolante în Dolj. Tone de plastic și cartoane au fost împrăștiate de vânt pe câmpuri

Data publicării:
gunoaie
Tone de plastic și cartoane au fost împrăștiate de vânt pe câmpuri în Dolj. Foto: Facebook/ Sandu Sorin

Câmpurile din Dolj sunt sufocate de gunoaie. Tone de plastic și cartoane au fost împrăștiate de vânt peste tot. Localnicii au fost cei care le-au descoperit și au alertat autoritățile.

Așa arată câmpurile de la marginea orașelor Călărași, Dăbuleni sau Bechet din județul Dolj. Sunt gunoaie cât vezi cu ochii.

-Cu siguranță nu provin de la un consumator casnic. Astea sunt de la un magazin care le-a avut la comercializare. Brățări care se pun la telefoane... deci nu ar avea, cred eu, un cetățean asemenea lucruri pe care să le arunce. Ia uitați! Huse de telefoane...

Localnicii le-au descoperit și au făcut o sesizare la primărie.

Florin Ene - viceprimar: Sunt ambalaje, plastice, de carton ale unui agent economic de pe raza unei alte localități. Am găsit indicii care ne-au dus către acest agent economic. Vântul este cel care a purtat aceste ambalaje și vă spun că suntem înconjurați de PET-uri , în special de material plastic, de deșeuri plastice.

Locuitorii susțin că zona a devenit acum un focar de infecție și se tem pentru sănătatea lor.

-Trebuie prinși și amendați. 15, 20 - 25 de milioane. Nu contează cât. Ca să se învețe minte să nu mai facă a doua oară așa ceva.

-Să îi prindă să le dea amendă. Nu e frumos așa ceva să facă.

Marian Stan - polițist local: Măsurile vor fi destul de drastice pentu ca vedeți în ce situație am ajuns. Suntem înconjurați de o mare de gunoaie.

Potrivit polițiștilor, după ce vor fi identificați, cei care au aruncat gunoaiele riscă o amendă de până la 20 de mii de lei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri