Mii de gospodării au rămas fără curent electric

Data publicării:
electricitate

Mii de gospodării din peste 40 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza viscolului și a ninsorilor abundente din zona Moldovei. Cea mai gravă situație este în comuna Șuletea din Vaslui, unde zeci de stâlpi de electricitate au fost puși la pământ sau rupți de la jumătate. Oamenii nu au curent de mai bine de trei zile și nu se știe când vor fi remediate avariile din zonă.

Rețeaua electrică e pusă la pământ în mai multe localităţi din județul Vaslui. În comuna Șuletea nu mai este curent electric de trei zile pentru că stâlpii de electricitate s-au rupt din cauza viscolului și a ninsorilor abundente.

Profira Butnaru are 81 de ani și de câțiva ani locuiește singură. Femeia este îngrijorată pentru că nu are cum să ceară ajutor în caz de nevoie.

„E greu. Nici telefon. Eu sunt bătrâna, singură și-mi trebuie ajutor și nu pot să dau niciun telefon să chem pe cineva. Am și frigider și stă acolo cu mâncare și se strică,” spune femeia.

Oamenii sunt disperați pentru că nu ştiu când vor avea din nou curent în case.

Toate sunt moarte. Nu funcționeaza nici mobilul nici fixul. S-a terminat. Care au mașina încarcă la masină,” se plânge un localnic.

Nici apă n-am avut pentru că dacă nu merge curentul nu merge nici apa că el împinge pompele,” adaugă o localnică.

Până când problema se va remedia, primarul comunei încearcă să găsească soluţii.

„Am găsit un generator la Oneşti să putem debloca oarecum situația, mai ales că avem nevoie şi noi la primărie,” precizează Ciprian Tamaș, primar Șuletea.

Reprezentanţii companiei de furnizare a energie electrice nu au putut preciza când vor fi realimentate la reţeaua de distribuţie cele peste 40 de localităţi afectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri