VIDEO Doi frați se luptă pentru funcția de primar într-o comună din Vaslui fără apă, gaz și străzi: „Eu hambițios, dumnealui hambițios”

Data actualizării: Data publicării:
frati
Mihai Apostu este candidatul PSD. Contracandidat este fratele său liberal, Marcel Apostu.

Luptă „în familie” pentru o primărie de comună din județul Vaslui. Mihai Apostu este candidatul PSD. Contracandidat este fratele său liberal, Marcel Apostu. Pogonești este o comună cu 700 de locuitori. Nu are nici apă curent, nici gaz, nici străzi asfaltate, dar frații Apostu promit prosperitate.

Mihai Apostu - primar și candidat PSD: Eu, poate, hambițios, dumnealui hambițios și așa am ajuns să candidăm unul împotriva altuia.

„Hambiția” a făcut ca doi frați din comuna Pogonești, județul Vaslui, să contracandideze unul împotriva celuilalt pentru funcția de primar. Mihai Apostu este candidatul PSD, iar Marcel Apostu cel al PNL.

Mihai Apostu - candidat PSD: Nu mi se pare asa ok ca să fie doi frați să candideze din două partide diferite pentru funcția de primar. Dar dacă așa au ales sorții politici...

Mihai Apostu e primar PSD din 2020 și vrea un al doilea mandat.

Marcel Apostu - candidat PNL: Așa cum este în orice localitate sau în orice oraș, sunt oameni de stânga, de dreapta și în familie poate să fie aceeași chestiune. Deci nu este o problemă mai delicată. Se poate rezolva, fiecare deschide cu cine vrea să meargă, pe cine vrea să susțină, nu să-i impună surorii, fratelui, rudelor ce o mai fi.

Pogonești este o comuna cu doar 700 de locuitori, însă fiecare dintre frați e convins că le poate aduce oamenilor prosperitate.

Mihai Apostu - candidat PSD: Noi nu aveam apă potabilă, nu aveam gaz, nu aveam străzi. În 2020 nu aveam niciun kilometru de asfalt în comuna Pogonești în afară de drumul județean care traversează prin comună. La ora actuală avem 3 kilometri de asfalt.

Marcel Apostu - candidat PNL: Ținând cont că atâta avem, 3 kilometri de asfalt, am considerat că trebuie să facem mai mult, cumva să ne implicam să putem aduce mai mulți bani prin fonduri europene să putem dezvolta comuna.

Vestea însă a împărțit comunitatea în două, iar oamenii au criteriile lor după care vor face departajarea...

-Comportamentul lui, capacitatea lui, trecut și viitor.
- Ce promisiuni va face.
- Exact!

-Depinde care partid iese. Alții votează cu PSD, alții votează cu PNL
- Nu contează persoana în sine.
- Nu!
- Partidul.
- Partidul. Că acum se confruntă partide, nu persoane.

- Alegătorii vorbesc.
- Ei au mai candidat și în 2020, nu e prima oară. Da, da, o lasă locul la celălalt și acum poate i-l lasă lui.

Precum la centru, așa și la locale! Aceasta pare să fie filosofia fraților contracandidați din Pogonești. Dacă PSD și PNL se pot înțelege la centru, cei doi frați sunt siguri că candidatura la primărie nu le va strica relațiile de familie.

Marcel Apostu - candidat PNL: Va fi o campanie curată, simplă, nu avem nevoie să atingem familiile, nu avem nevoie să ne jignim ca să putem să obținem această funcție.

Mihai Apostu - candidat PSD: Dacă aici s-a ajuns, acum fiecare pe drumul lui, lumea va alege. Om vedea! Divergențe politice noi nu avem, nu ne certăm de la politică. Pur și simplu fiecare face politica lui. Face politica partidului.

Frații Apostu s-au mai luptat pentru primărie și în 2020.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri