Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor: Nu trebuie depus niciun document cu venituri realizate după 2001

Data publicării:
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Foto: Facebook/ Simona Bucura Oprescu

Pensionarii nu trebuie să facă drumuri inutile la serviciile private de arhivare sau la casele de pensii pentru depunerea de noi documente care să ateste veniturile realizate, dacă acestea sunt după anul 2001, a precizat luni ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu.

Simona-Bucura Oprescu a făcut luni o vizită de lucru în judeţul Sibiu, unde s-a întâlnit cu pensionarii din judeţ.

„Pentru recalcularea pensiilor nu trebuie să duceţi niciun document cu venituri realizate după 2001”, le-a spus Bucura-Oprescu pensionarilor, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii, preluat de Agerpres.

Ea a răspuns întrebărilor adresate de pensionari şi a explicat care sunt modificările din noua lege privind sistemul public de pensii, principiile de echitate, contributivitate şi stabilitate care au stat la baza noii legi, precum şi faptul că majorarea anuală a pensiei este garantată prin lege.

„Această lege a fost gândită pentru a corecta inechităţile care există în prezent. În primul rând garantăm prin lege că 1 ianuarie este data la care, an de an, se majorează pensiile. Nu vor mai fi pensii diferite în funcţie de legile care au existat de-a lungul timpului. Regula de bază a pensiilor este că pentru muncă şi contribuţii egale pensiile vor fi egale”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri