Video Un magistrat pensionat a încasat de la stat în noiembrie o pensie medie de 22.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
teanc de bancnote de 100 de lei.
Pensii speciale. Foto: Profimedia

În pofida dezbaterilor din spațiul public și a promisiunilor politicienilor, pensiile speciale au continuat să crească. Cele mai noi informații arată că, în noiembrie, pensia medie a magistraților a mai depășit o bornă, cea de 22.000 de lei pe lună. 

Magistrații pensionați primesc în medie 22.180 de lei pe lună, după o majorare de 200 de lei. Din această sumă, 19.900 de lei sunt bani suportați de români și doar restul reprezintă contribuția magistratului. Pe de altă parte, cele 4.6 milioane de pensionari obișnuiți au resimțit în noiembrie o majorare de un leu, pensia medie fiind acum 2.009 lei. Pensia medie a magistraților va continua să crească, cu aproximativ 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2024, după majorarea de 13%, iar noul impozit stabilit prin reformă va fi mai mic decât această creștere.

Proiectul legii pensiilor a fost votat pe 20 noiembrie în Camera Deputaților, după ce a primit raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor. Parlamentarii din comisie au clarificat o prevedere în lege potrivit căreia pensiile care ar fi scăzut după recalcularea pe noua formulă vor rămâne la nivelul actual. Un alt amendament a fost adoptat în legătură cu vârsta de pensionare a minerilor. Aceștia se vor putea pensiona în continuare la 45 de ani.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri