Orașul unde localnicii s-au apucat să taie bălăriile. Director: Angajez oameni cu 3.000 de lei, după 3 săptămâni pleacă, spun că e greu

Data publicării:
oameni care taie balariile din oras
Sătui să tot aștepte după autorități, gălățenii s-au apucat să facă singuri curățenie prin oraș.

Sătui să tot aștepte după autorități, gălățenii s-au apucat să facă singuri curățenie prin oraș. Au tăiat iarba, au adunat-o în căpițe și i-au dat un nou rost. Au transformat-o în atracția orașului.

Dana Costache, jurnalist Digi24: Așa arată multe zone din municipiul Galați. Spațiile verzi sunt invadate de bălării înalte și dese.

Bărbat: Încercăm să degajăm terenul acesta de ciulinii Bărăganului.
Reporter: De ce dumneavoastră?
Bărbat: Dacă altcineva nu s-a apucat.
Bărbat: Astăzi operațiunea se numește „Buchețel pentru primar”, aici avem armurariu, coada calului și alte flori foarte frumoase, pe care vrem să le lăsăm la primărie. Acestea sunt din frumosul spațiu verde a orașului Galați.
Bărbat: Treaba ar merge mai ușor dacă Primăria, în special Regia de gospodărie urbană, ar face ce trebuie să facă. Adică să întrețină spațiile verzi.

Iarba tăiată de către localnici a fost adunată în căpițe și făcută vedetă pe internet.

Cetățenii care au cosit iarba au localizat aceste căpițe pe internet și au invitat turiștii să viziteze noile atracții ale municipiului Galați, „Ză Căpița”.

Bărbat: Ca la balamuc. Ce să faci? Asta e treaba, ăsta e Galațiul, acesta e primarul.
Femeie: Cred ca o să ne sufocam în curând, mai ales cu bălăriile din vizor.

Primăria se plânge că nu are destui angajați. În ultimii 4 ani, spațiile verzi au fost întreținute de muncitori străini din afara Europei, pentru că românii nu vin la interviurile de angajare.

Dragoș Magearu, director Gospodărie Urbană Galați: Se prezintă doi, trei, se angajează unul, care după trei săptămâni i se pare prea greu și pleacă. Ăsta e cazul fericit. Am avut cazuri în care au plecat și după o zi, două.
Reporter:
E o problemă cu personalul...
Dragoș Magearu: Da, e o problemă.

Primăria spune că ar mai avea nevoie de încă 15 oameni. Salariul celor care lucrează la Spații Verzi ajunge la 3.000 de lei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri