(P) Copilul tău este bine la școală? De astăzi poți schimba modul în care se face educație în școlile din România

Data actualizării: Data publicării:
01_2_1280x720 Digi24.ro

În România, astăzi, sunt peste 3 milioane de copii și tineri care învață în peste 7.000 de grădinițe și școli. 100.000 dintre ei învață în școli ale încrederii. Restul, peste 2.900.000, așteaptă… Trimite cuvântul INCREDERE la 8845 și donează 2 euro lunar pentru ca un copil să aibă șansa de a crește și învăța un an într-o Școală a Încrederii. Pentru că fiecare copil, din fiecare școală din România, contează.

Prea mulți părinți se simt neputincioși în fața sistemului de educație și fac eforturi tot mai mari pentru a-și proteja copiii sau pentru a compensa lipsurile din școală.

Prea mulți profesori merg la școală cu gândul la hârtii, rapoarte, norme și nu mai au timp să se gândească la copiii alături de care își vor petrece aproape toată ziua.

Prea mulți copii se trezesc în fiecare dimineață și pornesc spre școală așteptând să se deschidă catalogul (sperând că nu la numele lor), să primească un test neanunțat, să ridice mâna fără ca cineva să o vadă, să aibă o idee pe care nu vor avea cui să o împărtășească, să mănânce iarăși singuri în banca celor mai puțin populari.

Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât sănătatea emoțională și mentală este ignorată în multe școli, cu consecințe greu de cuantificat pentru toți cei implicați – copii, profesori, părinți.

Țeapăn și rigid, neadaptat vremurilor pe care le trăim, sistemul educațional românesc pică an de an toate examenele, rămânând corigent la empatie, adaptabilitate, inovație și dezvoltarea personală a elevilor și a profesorilor.

Atunci când educația eșuează, întreagă societate eșuează

Copiii noștri nu mai pot aștepta. De aceea, Asociația Școala Încrederii a lansat în septembrie 2020 un program național de transformare a modului în care se face educație în România.

În prezent, în programul Școala Încrederii sunt înscrise 200 de școli și grădinițe de stat din 36 de județe din România, ceea ce înseamnă 100.000 de copii și 10.000 de adulți. Alte aproape 180 de școli și grădinițe se află pe lista de așteptare din cauza lipsei de fonduri. Costurile implementării sunt asigurate exclusiv din sponsorizări și contribuții ale persoanelor fizice.

Școala Încrederii este un program complex, axat pe 4 piloni: progres academic, stare de bine, leadership și comunitate activă. Programul oferă cursuri, schimburi de experiență, traininguri de specialitate și coaching pentru toți cei implicați în procesul de educație – elevi, profesori, directori de școli, personal auxiliar, dar și părinți. Prin urmare, rezultatele academice cresc, rata abandonului școlar se reduce, iar elevii se simt văzuți, apreciați și ascultați, cu impact imediat în dezvoltarea lor emoțională sănătoasă și prevenirea bullyingului.

Până în anul 2030, Școala Încrederii își propune să ajungă în 1200 de grădinițe și școli din România. Ceea ce, conform statisticilor, reprezintă 20% din totalul instituțiilor de învățământ din țară, nivel la care schimbarea pe care o putem face împreună devine sistemică.

Mai mulți actori și oameni de televiziune s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri. Într-o serie de videouri, aceștia au încercat să ilustreze reacțiile și emoțiile pe care le simt elevii cărora le lipsește încrederea în sine, ajutându-ne să descoperim că lipsa de încredere în propriile puteri pe care o resimt mulți copii nu poate fi jucată.

Cu o donație de 2 euro pe lună poți ajuta un copil să învețe într-o școală unde atât copiii, cât și profesorii merg cu drag! Trimite INCREDERE la 8845.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri