Poeta cu scleroză multiplă, susținută în stradă

Data actualizării: Data publicării:
suceava

Cazul femeii din judeţul Suceava, pedepsită de statul român pentru că ar fi încasat ilegal şi venituri suplimentare şi pensia de handicap, după ce a scris o carte de poezii, a stârnit indignare pe reţelele de socializare. Mulţi s-au oferit să o ajute cu bani, să nu mai fie datoare statului. La Braşov, oamenii s-au mobilizat şi au ieşit în stradă pentru a susţine cauza Laurei Florescu. Preşedintele PSD a reacţionat şi el pe Facebook. Liviu Dragnea a anunţat că a depus un amendament la Legea pensiilor.

Cazul Laurei Florescu, poeta de 39 de ani din Câmpulung Moldovenesc, diagnosticată cu scleroză multiplă i-a impresionat pe mai mulţi braşoveni. Oamenii s-au adunat într-un parc din centrul oraşului.

Adriana Zamfirescu, organizator: Foarte multe persoane care au probleme, care sunt mai puţin norocoase decât noi sunt neglijate, sunt umilite, sunt uitate, sunt cei din urmă.

Printre cei pe care nici ploaia şi nici frigul nu i-au putut ţine departe a fost şi Claudia Ritivoi, o tânără din Braşov, diagnosticată în 2006 cu aceeaşi boală cumplită. O comisie de specialitate i-a respins în acest an dosarul de pensie, fără să-i explice şi motivul, spune tânăra.

Claudia Ritivoi, participantă la acțiune: Nu e corect, deci nu mi se pare corect deloc. E o nedreptate totală.

Maria Mateescu, mama Claudiei Ritivoi: În comisie nu există neurologi? Totuşi, aceştia cunosc foarte bine simptomele sclerozei multiple și ei ar trebui să decidă, să nu respingă dosare așa, pur și simplu.

Laura Florescu nu poate munci. E condamnată să trăiască din 550 de lei, pensia de invaliditate şi indemnizaţia de handicap. În urmă cu doi ani a scris o carte de poezii, iar editura i-a trimis 230 de lei drepturi de autor. Drept pedeapsă, statul a pus-o să returneze pensia din luna în care a încasat "ilegal" venituri suplimentare.

Laura Florescu: Legea e stricată şi trebuie să se schimbe. Sper că se schimbă ceva.

Braşovenii ieşiţi astăzi în stradă au strâns bani, ca Laura Florescu să nu îşi mai bată capul cu datoria pe care o are către Casa de Pensii.

Laura Florescu: E foarte copleşitor, pentru că nu mă aşteptam! Le mulţumesc tuturor foarte mult şi sunt foarte impresionată de gestul pe care l-au făcut.

Liviu Dragnea a reacţionat pe facebook. Preşedintele PSD a scris că a depus un amendament la Legea Pensiilor, proiect care se află în dezbaterea comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor şi care va fi dezbătut în şedinţa de săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri