Principesa Margareta a ales să nu fie regină. Ce titlu va avea

Data actualizării: Data publicării:
principesa margareta
FOTO: Facebook. Familia Regală a României

Principesa Margareta a ales să nu folosească titlul de Regină. Fiica cea mare a regelui Mihai va fi Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei. Acesta este un titlu pe care chiar regele Mihai i l-a oferit personal și atâta timp cât coroana va fi în exil și România va rămâne republică, ea a decis să poarte acest titlu.

După funeraliile de săptămâna viitoare, Majestatea Sa Margareta va decide și cine va face parte din componența Casei Regale, care va fi aparatul administrativ.

Prinţul Charles al Marii Britanii va participa la înmormânarea Regelui Mihai, sâmbătă, 16 decembrie, la noua Catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.

La București va sosi și Regina Sofia a Spaniei, alături de Juan Carlos. Pe regina Sofia am văzut-o și în urmă cu 6 ani, când regele aniversa 90 de ani și se știe că era verișoara preferată a regelui Mihai.

Au confirmat prezența și Regina Anne-Marie a Greciei, dar și Principele Moștenitor Alexandru al Suediei.

De asemenea va veni la Bucuresti si principele Lorez al Belgiei, acesta este si membru în Consiliul Regal al Familiei Regale a României și a participat la toate deciziile importante care au fost luate în ultimii ani.

Se așteaptă să vină la București și reprezentanții din Bahrein, Luxembrug și chiar un membru al familiei imperiale din Japonia.

Principesa Margareta a afirmat, luni, în alocuţiunea rostită la şedinţa solemnă a Parlamentului, că va continua să servească interesele fundamentale ale României, cu aceleaşi valori şi principii ca ale tatălui său, iar coroana va continua să facă tot ce este posibil, alături de instituţiile fundamentale ale statului, pentru progresul ţării, în cadrul UE şi al NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri