Producătorii locali se adună în județul Sibiu pentru a sărbatori 700 de ani de atestare documentară a localității Apoș

Data actualizării: Data publicării:
main Articol susținut de Profi

Între 23 și 24 septembrie, de la ora 12:00, în localitatea Apoș din județul Sibiu are loc un eveniment special dedicat promovării producătorilor locali, salvării și promovării patrimoniului cultural din regiune. Cu această ocazie vor fi celebrați 700 de ani de la atestarea documentară a localității Apoș, iar evenimentul va fi onorat de prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. Satul Apoș nu este ales întâmplător. Localitatea, vizitată în 2015 și de Regele Charles al III-lea, este adăpostul tradițiilor și meșteșugurilor păstrate cu sfințenie de localnici, din generație în generație.

Prânz cu produse tradiționale, vizite la singura țiglărie tradițională din regiune și plimbări cu calul la o herghelie renovată cu fonduri europene

În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe activități: prânz cu produse locale de de la peste 25 de producători, plimbări cu trăsura, activități pentru copii, concerte de muzică folk și plimbări cu bicicleta. Unele dintre cele mai interesante atracții turistice sunt herghelia din Apoș construită în vechea casă parohială din sat în urma unei investiții de 200.000 de euro din fonduri europene. Apoi singura țiglărie tradițională din regiune, unde se modelează țiglă după o tradiție păstrată din generație în generație, veche se sute de ani și care a fost reconstruită cu sprijinul asociației The Prince’s Foundation a cărui președinte este Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. Și nu în ultimul rând biserica evanghelică refăcută cu ajutorul asociației Ambulanța pentru monumente”- organizație a cărei activitate este sprijinită tot de fundația noului Rege al Marii Britanii.

Analize medicale gratuite pentru localnicii din Apoș

Sâmbătă, pe data de 24 septembrie, locuitorii din Apoș vor putea face gratuit consultații și investigații medicale oferite de caravana medicală a Asociației pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu” din Timișoara. Proiectul este inițiat de Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Prof. Dr. Dorel Săndesc, la care s-au alăturat și profesorii universitari dr. Tiberiu Bratu, Liviu Pop, Ioan Sporea. Zeci de persoane din mediul rural au primit sprijin medical în cadrul acestor inițiative sprijinite de Profi.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni de responsabilitate socială care se desfășoară sub umbrela Profi- Punem suflet, și care include piloni importanți precum susținerea producătorilor locali, păstrarea și promovarea tradițiilor gastronomice și a patrimoniului cultural din satele românești.

“Ne străduim să menținem vii și cât mai nealterate frumusețea acestei țări și tradițiile ei culturale, inclusiv culinare, astfel că, împreună cu Asociația Casa Majestății Sale și alte ONG-uri puternice, investim într-un program de susținere a producătorilor locali.Vă invităm la Apoș, ca să faceți cunoștință cu unii dintre producătorii din zona Sibiului care participă la acest program, și pentru a afla în ce fel îi susținem atât pe ei, cât și pe mulți alții din întreaga țară.” - lin Costinaș, director general adjunct al rețelei de magazine Profi.

Locul de desfășurare a evenimentului este Villa Abbatis Equestrian Center, în intervalul 12:00-18:00. Pentru detalii și înscriere: https://profilaapos.ro/

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”