Sari la conținut

Provizii în prag de Crăciun. Românii au făcut cumpărături până la închiderea magazinelor

În ajun de Crăciun, cel mai mult se caută produsele din carne, pentru că românii vor să respecte tradiţia şi să pună pe masă friptură de porc. De altfel, în această perioadă sunt sacrificaţi 1,5 milioane de porci, adică o treime din porcii tăiaţi într-un an întreg.

Iar lângă friptură merge şi un vin roşu sau unul alb. În perioada Sărbătorilor se consumă 50 de milioane de litri de vin, cu 50% mai mult decât într-o lună obişnuită.

Pentru salata boeuf sau pentru prăjituri, gospodinele au nevoie de ouă, aşa că rafturile s-au golit rapid. Românii au cumpărat 150 de milioane de ouă în aceste zile. Sunt destui şi cei care au venit doar să completeze cumpărăturile din ultimele zile.

De pe masa de Crăciun nu lipsesc nici cozonacii. În această perioadă se vând 7,3 milioane de cozonaci cu stafide sau cu ciocolată.

Hipermarketurile au vânzări de 1 miliard de euro în decembrie, adică 15% din încasările dintr-un an întreg.