Raed Arafat: Nu este zi în care să nu fiu agresat în trafic

Data actualizării: Data publicării:
RAED ARAFAT

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, marți, la o conferință pe tema siguranței rutiere, că în fiecare dimineață, când vine la serviciu, este agresat în trafic de șoferi care nu vor să respecte limitele de viteză.

„În fiecare dimineață, când vin de acasă, trebuie să trec șoseaua de centură din jurul Bucureștiului și nu e nicio zi în viața mea când să nu fiu agresat de șoferi agresivi care nu vor să respecte limitele de viteză. Chiar dacă este o limită de viteză de 90-100 de kilometri, întotdeauna este cineva care vrea să meargă și mai tare și vine în spatele tău omul respectiv, îți dă flash-uri, te claxonează și așa mai departe”, a spus Raed Arafat, la conferința PIN Talk „Siguranța rutieră în România: Provocări și Oportunități”.

Potrivit acestuia, infrastructura rutieră trebuie îmbunătățită, dar oamenii trebuie să fie educați și legea să fie aplicată.

Raed Arafat a mai spus că, la începutul anilor '90, pacienții ajungeau cu mașini private la spitale pentru că nu era încredere în ambulanțe, cooperarea dintre serviciile de ambulanță era foarte proastă, iar viteza de reacție era scăzută.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Mihai Tămâian, România se clasează pe ultimele locuri în ceea ce privește siguranța rutieră, conform statisticilor europene privind accidentele rutiere și consecințele acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri