Satul unde localnicii poartă uniforme de jandarmi

Data publicării:
jandarmi

Sute de oameni îmbrăcați în uniforme de jandarmi pot fi văzuţi într-un sat din Vaslui. Primăria le-a împărţit după ce acestea au ieşit din uz. Localnicii sunt mulţumiţi pentru că astfel fac faţă mai uşor temperaturilor scăzute.

Pentru sătenii din Șuletea, județul ,Vaslui gerul pare mai blând după ce au îmbrăcat uniforme de jandarmi și căciuli de polițiști. În comună s-a dus repede vestea că la căminul cultural se împart ținute militare și aproape că nu există bărbat în sat care să nu-și dorească una.

Localnic: „Poliția când ne vede pe stradă zice că suntem jandarmi dar nu, suntem simpli cetățeni!”

Localnic: “Sunt binevenite! Sunt oameni necăjiți, sunt oameni care chiar au nevoie.”

Cele 500 de uniforme de jandarmi au fost scoase din uz în urmă cu 12 ani. Primarul comunei a urmărit anunțul cu hainele scoase la casare și a hotărât să dea 500 de lei din bugetul local pentru a le aduce din Constanța.

Ciprian Robert Tamaş, primar comuna Șuletea, jud. Vaslui: „Trimestrial Ministerul de Interne și Ministerul Apărării Naționale publică pe site-urile lor bunurile care fac obiectul transferurilor fără plată și noi urmărim, mergem la prefect și trimitem documentația. E o procedură destul de simplă: primii veniți, primii serviți!”

Răzvan Puiu Ivan, purtător de cuvânt Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa: „Elementele de ţinută la care facem referire nu mai conţineau semne distinctive ale statului sau ale instituţiei şi au fost scoase din uz.”

Nu este pentru prima oară când primarul obține bunuri scoase la casat de Ministerele care nu mai ce face cu ele. Cu câțiva ani în urmă, a adus 9 mașini, pe care le folosesc şi azi angajații primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri