Un dascăl din Craiova nu a primit flori la începutul acestui an școlar. Gestul nobil făcut de părinți

Data actualizării: Data publicării:
copii craiova care doneaza

Gest inedit la Craiova. În loc să cumpere flori pentru educatoare, părinții mai multor copii au contribuit cu bani pentru construirea primei Clinici de oncologie şi radiologie pediatrică din România, un proiect „Dăruiește viaţă”. În schimbul gestului lor, cei mici au primit câte un tricou pe care îl vor purta ca uniformă în acest an școlar.

Iniţiativa de a contribui la „Bursa fericirii” a venit chiar din partea educatoarei. În urmă cu câteva zile, dascălul a sunat părinţii celor 30 de copii din grupa pregătitoare şi le-a spus că nu vrea să primească nicio floare în prima zi de grădiniţă. Le-a propus, în schimb, să doneze contravaloarea florilor Clinicii de oncologie pentru copii, care se va construi în România prin intermediul Asociației Dăruiește Viață.

Bucuria buchetului de flori pe care o primesc azi este imensă şi din această bucurie vreau să dau mai departe. Părinţii au donat o sumă pe bursa de fericire”, spune Elena Ocroteală, educatoare.

Mai exact câte 70 de lei de elev, în schimbul cărora cei mici au primit câte un tricou, dar şi acţiuni onorifice la viitorul spital pediatric. Părinţii au fost foarte încântaţi de ideea educatoarei.

Este un model pentru comunitatea civică. Eram obişnuit să aduc flori, sunt frumoase, dar într-o situaţie de genul acesta, gândurile sunt mult mai nobile şi mai bine primite”, afirmă părintele unui elev.

Extraordinar şi este binevenită. Copiii ajută copii. Cum vi se pare iniţiativa? Foarte bună. Adică doamna educatoare să renunţe la florile care îi plac foarte mult şi să accepte acest tricou pentru a ajuta copiii cu probleme”, adaugă o mamă.

De 8 milioane de euro este nevoie, în total, pentru construirea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect „Dăruieşte viaţă".

Citiți și:  A început şcoala. Ce schimbări sunt anul acesta în învăţământ

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri