UTILITAR. Cum se obține cardul profesional european

Data publicării:
SOMERI-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-2

Cardul profesional european le oferă şomerilor șansa de a-și găsi mai ușor un loc de muncă. Practic, pe acest card se află un CV standard în format electronic cu ajutorul căruia cei care se află în căutarea unui serviciu intră într-o bază de date accesibilă angajatorilor.

Pentru început, trebuie să mergeți la agenția pentru ocuparea forței de muncă din localitate, unde trebuie să vă înregistraţi în baza de date. Aici veţi completa într-un formular datele personale şi informaţii despre locurile de muncă anterioare, dar şi despre studiile sau cursurile de specializare pe care le-aţi urmat. În funcţie de datele introduse, un program informatic vă va genera un CV.

Tot la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă veți fi fotografiat, iar cardul vi se va elibera pe loc, în cel mult 10 minute.

Dacă ați intrat în posesia cardului, sunteți mai aproape de găsirea unui loc de muncă. Trebuie doar să mergeți la angajator, care va intra pe un portal special creat. Se va conecta cu un user şi o parola şi, după ce va introduce codul unic al cardului dumneavoastră, angajatorul va putea vizualiza CV-ul în format electronic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri