Victor Ponta, despre prețul RCA pentru tineri: „O mașină nu ar trebui să fie considerată un lux”

Data publicării:
victor ponta zambitor - digi24

„Prețurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceștia, ținând cont că mulți dintre ei sunt studenți sau la început de carieră. O mașină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să și-l permită!”, a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Ministrul Finanțelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, solicită conducerii Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze și să regândească sistemul RCA în privința tinerilor sub 25 de ani, informează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor”, a declarat ministrul Finanţelor, Darius Bogdan Vâlcov. 

Acesta a mai spus că filosofia guvernării Victor Ponta este aceea de a oferi şanse tuturor categoriilor, fără discriminări de niciun fel.

RCA 2015. Tarifele aplicate de societățile de asigurări în acest an. Calculează costul și verifică polița online 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri