Zeci de șoferi au protestat pentru asfaltarea drumului în Botoșani

Data publicării:
protest masini botosani

Localnicii din mai multe comune din Botoșani au protestat, joi, față de starea proastă a drumului care trece prin localitățile lor. Zeci de şoferi au mers claxonând până la Consiliul Județean unde au cerut conducerii să repare urgent şoseaua. Drumul județean care face legătura între Botoşani şi localitatea Dorobanţi, construit în anii '70, nu a fost reabilitat niciodată și nici nu sunt șanse să fie modernizat prea curând. Consiliul Județean spune că nu are bani.

Drumul de aproape 20 de kilometri este plin de gropi și denivelări, iar pe unele porțiuni asfaltul a dispărut cu totul. Şoferii nevoiți să facă zilnic acest traseu spun că au ajuns în pragul disperării.

„18 kilometri este distanța de la Botoșani până la Dorobanți, timp care ar putea fi parcurs în 20 de minute, 25 de minute maxim, dar din cauza drumului îl parcurgem în 40-45 de minute. Nu numai timpul este pierdut dar și banii pe care-i scoatem zilnic din buzunar pentru bucșe, pivoți, arcuri, amortizoare”, a spus un șofer.

Vrem să ne toarne covor asfaltic pentru că noi plătim rovignetă, plătim taxe și impozite și ne stricăm mașinile”, a adăugat un alt protestatar.

Se întârzie, lumea are autobuz, pierde autobuzul, legăturile din alte localități pentru că întârziem la program, nu se poate respecta programul, circulăm încet, încet”, a spus un alt șofer.

„Nimic nu s-a făcut, de pe timpul comuniștilor nu s-a făcut nimic, asolut, numai s-a distrus”, a reclamat un protestatar.

Revoltaţi, şoferii s-au mobilizat şi au mers cu maşinile în fața Consiliului Județean Botoșani. Tot drumul au claxonat. Oamenii au cerut modernizarea drumului.

Conducerea Consiliului Județean Botoșani spune că încearcă să găsească bani, însă cum costurile pentru reabilitare ar ajunge la aproape 20 de milioane de euro, şansele sunt destul de mici.

„Se lucrează în limita fondurilor pe care le avem, facem eforturi să găsim finanțare. Este o investiție foarte mare, încercăm prin CNI dacă ar fi posibil să primim sumele necesare pentru consolidarea versanților”, a explicat vicepreședintele CJ Botoșani, Dorin Birta.

Localnicii din comunele Roma și Nicșeni spun că vor protesta până când traseul va fi reabilitat în totalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri