Spitalul "Victor Babeș", reacție după moartea pacientei deconectate de la aparate de un brancardier: Un incident regretabil

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus covid-19 doctor spital terapie intensiva
Doctori tratând un pacient. Foto: Guliver/ Gettyimages

Spitalul "Victor Babeș" face precizări în cazul femeii deconectate de la aparate de un brancardier, care ar fi confundat-o cu o pacientă decedată, și descrie tragedia drept un "incident regretabil".

Pacienta, internată cu Covid – 19, avea 65 de ani și era internată la secția ATI a spitalului din 25 noiembrie.

"Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate.

În paralel, conducerea spitalului a demarat o anchetă administrativă internă care are drept scop verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente", a transmis spitalul.

Conducerea spitalului a anunţat în joi seară Poliţia Capitalei de moartea unei paciente, după ce aceasta ar fi fost dezintubată din greşeală de un brancardier.

Brancardierul care a deconectat femeia de la aparate este considerat suspect și a fost audiat noaptea trecută. Prima variantă a anchetatorilor este neglijența, dar aceștia nu exclud și alte variante.

DSP a fost trimis în control la spital pentru a face verificări în privința respectării procedurilor și a fișei postului de către angajați. Brancardierul nu avea în sarcinile din fișa postului intervenția asupra aparatelor, sarcina lui fiind doar să ridice trupul neînsuflețit.

Între timp, polițiștii așteaptă și raportul medico-legal.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri