Timișorenii încă stau în frig. Furnizorul cu care se ajunsese la o înțelegere cu ajutorul ministrului Energiei a renunțat la contract

Data actualizării: Data publicării:
timisoara
Timișoara. Imagine cu caracter ilustrativ. FOTO: facebook Dominic Fritz

Autoritățile din Timișoara nu au găsit miercuri seara nicio soluție pentru asigurarea necesarului de gaz pentru furnizarea energiei termice și a apei calde, după ce furnizorul cu care ajunseseră la o înțelegere, cu ajutorul ministrului Energiei, a renunțat la contract.

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat joi dimineața că furnizorul i-a anunțat miercuri seara că nu mai vrea să semneze contractul.

"Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și stabilisem că o putem comunica public", a transmis Dominic Fritz, într-un mesaj pe Facebook.

Primarul susține că a luat imediat legătura cu un alt furnizor.

"Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans", a mai spus primarul.

Acesta spune că încearcă să rezolve această criză și a făcut un apel la furnizori să arate "disponibilitate și umanitate" pentru a alimenta Timișoara cu gaz: "Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Pentru Timișoara s-a găsit un furnizor care pentru o săptămână, împreună cu primarul au căzut de acord să livreze gaze. Este o soluție provizorie", spunea, miercuri, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.

Marți, aproximativ 50.000 de gospodării din oraș și spitalele din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timișoara.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri