Tragedie într-o biserică din Arad. Ginerele unui preot a murit, după ce a căzut de pe o schelă înaltă de 10 metri

Data actualizării: Data publicării:
preot ortodox cu sutana citeste o carte de rugaciuni
Foto: GettyImages

Tragedie în familia unui preot din Curtici, județul Arad. Ginerele său, care devenise de curând tată, a murit după un accident stupid, petrecut chiar în biserică. Tânărul își ajuta socrul la împodobirea bisericii și nu a observat o gaură făcută de muncitori într-o schelă. A călcat din greșeală și a căzut în gol de la 10 metri înălțime. După 5 săptămâni de spitalizare, bărbatul a murit miercuri dimineață, scrie Aradon.ro.

Accidentul a avut loc pe 23 ianuarie 2024, într-o biserică ortodoxă din orașul Curtici, județul Arad. Bogdan, ginerele preotului, se oferise să își ajute socrul la împodobirea cu flori a lăcașului religios.

Pentru că biserica era în renovare, tânărul de 28 de ani a urcat pe schelele montate de muncitorii care au pictat pereții interiori cu scene biblice. Nu a observat însă că, în podeaua schelei, era o gaură, făcută de meșteri pentru a putea urca gălețile cu vopseluri.

Ginerele preotului a pus piciorul pe gaura acoperită cu nailon şi a căzut în gol, de la aproximativ 10 metri înălțime. S-a zdrobit de pardoseala bisericii cu capul și coloana și a intrat pe loc în comă.

A fost transportat la spital și, după 5 săptămâni de luptă pentru viață, inima tânărului a cedat.

Întâmplarea i-a şocat pe enoriaşi. Tânărul îşi botezase copilul, un băiețel, cu doar trei săptămâni înainte de accident, scrie sursa citată.

"E o adevărată tragedie pentru oraşul Curtici şi comunitatea creştină (...) Un băiat extraordinar atât din punct de vedere social, cât şi spiritual. Mă şi mir că a putut să i se întâmple aşa ceva unui om care a crescut în biserică. Suntem alături de familie şi îi susţinem moral şi… cum putem", declara, imediat după accident, Bogdan Ban, primarul orașului Curtici.

Polițiștii au deschis un dosar penal.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri