Trei tineri prinși cu spray-uri lacrimogene și petarde la mitingul pro-palestinian din Piața Universității

Data publicării:
tanar cu esarfa araba infasurata pe cap la miting
Circa 100 de persoane au participat la un marş de solidaritate cu palestinienii, în București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jandarmii au prins trei persoane având asupra lor spray-uri lacrimogene și petarde la mitingul pro-palestinian de sâmbătă, din Piața Universității. Cei trei, o tânără de 20 de ani și doi tineri de 18 și 29 de ani, au fost duși la poliție pentru continuarea cercetărilor.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis sâmbătă că, în urma adunării publice organizate de Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, au fost constatate şi întocmite trei acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal, privind Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, anunță News.ro.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, „o femeie, în vârstă de 20 de ani şi un bărbat, în vârstă de 29 de ani, au fost depistaţi, în zona de acces, având asupra lor câte un spray cu substanţă iritant-lacrimogenă”.

De asemenea, în timpul marşului, un tânăr de 18 ani a fost depistat cu o petardă la el.

„Cele trei persoane au fost conduse la sediile Secţiilor de Poliţie 1 şi 17 pentru continuarea cercetărilor. Pe timpul desfăşurării adunării publice, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţiei participanţilor”, arată Jandarmeria Bucureşti.

Circa o sută de persoane au participat, sâmbătă, la un marş de solidaritate cu palestinienii. Oamenii au adus steaguri ale acestei ţări, pancarte cu mesaje prin care cer încetarea conflictului şi scandează ”Opriţi războiul!”, „Opriţi genocidul”, „Jos ocupaţia!”, „Jos Israel”, „Libertate! Vrem dreptate!” şi „Palestina liberă”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri