Un șofer de TIR a găsit o grenadă în stare perfectă de funcționare într-o parcare din Giurgiu

Data publicării:
grenada din giurgiu
Sursa foto: ISU Giurgiu/Facebook

Un șofer de autocamion care a oprit, ieri după-amiază, într-o parcare pe DN 6, în apropierea localității Valea Plopilor, pentru pauza de odihnă, a găsit o grenadă în iarbă, informează ISU Giurgiu. Bărbatul a sunat la 112.

La fața locului s-a deplasat echipajul de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, aceștia au stabilit că este vorba despre o grenadă defensivă, în stare perfectă de funcționare. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

ISU Giurgiu avertizează că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare. Obiectele nu trebuie atinse sau lovite, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Totodată, obiectele nu trebuie ridicate de jos, nici tăiate sau folosite în vreun alt fel.

Potrivit sursei citate, din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri