Video „5 milioane de dolari arși în câteva secunde”: Efectul unei grenade americane din anii '60 asupra unui tanc modern al Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
ssstwitter.com_1711826412771-ezgif.com-optimize
Tanc rusesc T-90M distrus cu ajutorul unei grenade. Captură gif: X/Twitter/Tendar

Pe rețelele sociale a fost publicată o înregistrare video cu distrugerea unui tanc rusesc modern T-90M, cunoscut și sub numele de „Spărgătorul lui Putin”, de către o singură grenadă, de fabricație americană, lansată de o dronă ucraineană.

Din imagini se observă cum drona ajunge deasupra tancului abandonat și lansează o grenadă model M-67, fix prin unul dintre cele două chepenguri din turela tancului, lăsate deschise, după ce echipajul a abandonat vehiculul. Costul fabricării unui astfel de tanc e estimat la circa 5 milioane de dolari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tancul T-90 M este, practic, cel mai modern tanc din dotarea armatei ruse din momentul de față, după ce un oficial guvernamental rus a admis că tancul T-14 „Armata” nu poate fi folosit în Ucraina deoarece e prea „scump de operat”.

Tancul a fost prezentat prima oară în 2016 și a intrat în exploatarea armatei ruse în 2020. Din informațiile provenite din surse deschise, în jur de 100 de astfel de blindate erau operaţionale în urmă cu aproximativ un an și jumătate în cadrul unor unităţi de elită ale armatei ruse, unele dintre ele implicate direct în invazia Ucrainei. Conform site-ului Oryx, specializat în monitorizarea pierderilor de echipamente militare confirmate vizual și geolocalizate, în conflictul ucrainean, Rusia a pierdut 73 de astfel de tancuri până la finalul lunii martie 2024.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri