VIDEO Cum sună imnul României în varianta kenyenilor. Iohannis a fost primit cu fanfară la Nairobi

Data publicării:
Iohannis a fost primit cu fanfară la Nairobi
Klaus Iohannis a fost primit cu fanfară la Nairobi. Foto: Captură video Digi24

Nici imnul României n-a rămas neatins de atmosfera africană a turneului președintelui Iohannis. Fanfara a intonat la primirea lui Klaus Iohannis la palatul prezidențial din Nairobi o variantă cel puțin originală a imnului nostru național.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu omologul său kenyan, William Ruto, la State House Nairobi. Șeful statului a declarat că i-a împărtășit omologului său kenyan „viziunea României privind redinamizarea relațiilor noastre cu statele continentului african, Kenya având un rol esențial în demersurile strategice ale țării noastre”.

Iohannis a spus că statul african „este unul dintre prietenii tradiționali ai României în Africa de Est”. „Am convenit să dezvoltăm cooperarea în domenii cu rol crucial atât pentru România, cât și pentru Kenya: protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, protecție civilă, educație, digitalizare, energie verde”, a mai afirmat Iohannis.

Luni seara, un oficial al administrației kenyene a declarat că vizita președintelui Iohannis deschide calea cooperării în domeniile comerțului, investițiilor și educației. „Punctul central al zilei de joi îl reprezintă o vizită Liceul de fete Uthiruy, ceea ce subliniază angajamentul României în materie de educație și dezvoltare a tineretului”, a precizat Sam Terriz, oficial în administrația de la Nairobi.

„Vizita marchează primul contact cu Africa, la cel mai înalt nivel politic și diplomatic, al unui președinte al României din ultimii 30 de ani și are scopul de a revigora relațiile României cu țările de pe acest continent”, se arată în articolul publicat de KBC despre vizita președintelui Iohannis în Kenya.

Vizita în Kenya este prima etapă din turneul în Africa pe care îl efectuează preşedintele Klaus Iohannis. Turneul african mai cuprinde vizite de stat în Tanzania şi în Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), precum şi o vizită oficială în Senegal.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri